Mraz   Recently updated !


Piše: Marko L.

Občutki hladnosti/mraza se zelo pogosto pojavljajo v sanjah. Z njimi se manifestira kako mi (ali kdo drug) zadrži toplino v medčloveških odnosih. Včasih take sanje nakazujejo tudi na zadržana čustva, občutek zapuščenosti, pa občutek, da nas nihče ne ljubi. Prav tako take sanje indicirajo, da smo v zvezi s temi pojmi že izgubili vsako upanje. Manjka nam čustvene topline, zelo pogosti pa so občutki strahu. Sanje o hladnosti/mrazu so povezava z našim notranjim, letargičnim, introspektivnim odnosom.

Posamezne sanje, v katerih smo se počutili prezeble, nakazujejo na občutke zanemarjenosti. Kot bi ans nekdo pustil na mrazu. Občasno se take sanje pojavljajo tudi takrat, ko se pojavljajo slutnje o smrti.

Če se nam je sanjalo o hladnem mesu, gre za pomanjkanje spolne in čustvene topline. Prekinjen je tok toplih čustev in občutka olajšanja.

Temperaturni obrat (toplotna inverzija) – to je kratko časovno obdobje, ko se iz toplega vremena zgodi hiter obrat v hladno – v sanjah nakazuje na to, da so se neka topla čustva, ki smo jih čutili do nekoga, nenadoma ohladila. Sanje o hitrem temperaturnem obratu sicer lahko nakazujejo tudi na hladno čustveno okolje, v katerem se gibljete ali delate.

Če nas je v sanjah preveval občutek izredne hladnosti (nas je pošteno zeblo), potem je to lahko izraz nekega konfilkta, morda izogibanja nekemu (ohlajenemu) odnosu, ali pa celo strahu. Ko se iz nekega odnosa čustveno umaknemo, ali pa nas je strah naših notranjih občutkov, takrat pogosto sanjamo o drastičnem padcu temperature, včasih tudi o nepričakovani utrujenosti. Včasih se to zgodi tudi takrat, ko si želimo česa razburljivega v življenju, a nas je preveč strah, da bi resnično storili kak potreben korak.
Leave a comment